Nyheter

Chevron
AFC på övergångsmarknaden efter lång säsong

AFC på övergångsmarknaden efter lång säsong

Nykomlingen AFC Eskilstuna siktar på att stärka truppen inför återkomsten till Allsvenskan.
– Det jag kan säga är att det kommer att komma nyförvärv, säger sportchefen Azad Budak.

25 november 2018 blev AFC Eskilstuna klart för den kommande säsongen av Allsvenskan efter att ha besegrat IF Brommapojkarna i kvalspelet. Den långa säsongen gjorde dock att AFC fick lägga trupparbetet inför 2019 på is, och ännu står man utan nyförvärv i vinter.

– Det blev en längre säsong än vad vi kanske räknat med, så vi kunde inte påbörja arbetet med att bygga laget som alla andra klubbar kunnat, i och med att vi inte visste i vilken division vi skulle spela i, konstaterar sportchefen Azad Budak för AFC:s webbsida.

– Vi sitter just nu i förhandlingar med flera spelare, och målet är att få klart med något så fort som möjligt, men allt hänger inte bara på oss. Hade de gjort det, så hade allt varit klart på en timme, men det är mycket upp till spelaren.

AFC har redan skrivit nya kontrakt med Alexander Michel och Robert Åstedt i vinter och sitter sedan tidigare på en stark trupp där bland andra lagkaptenen Anel Rashkaj på mittfältet och rutinerade succémålvakten Gianluca Curci finns kvar i bygget.

– Man får inte glömma bort att vi sitter i ett bättre utgångsläge än vad vi någonsin gjort, när det gäller redan kontrakterade spelare i truppen. Men, det jag kan säga är att det kommer att komma nyförvärv, säger Azad Budak.

Foto: bildbyrån