Nyheter

Chevron
AIK lånar ut Stefanelli

AIK lånar ut Stefanelli

Nicolas Stefanelli är ute efter mer speltid. AIK lånar nu ut anfallaren till cypriotiska Anorthosis Famagusta under våren.
– Utlåningen är ett bra alternativ för mig i detta läge, säger anfallaren.

Argentinske anfallaren Nicolas Stefanelli drog sitt strå till stacken när AIK vann SM-guld 2018 med sex mål på sex starter och tolv inhopp i Allsvenskan. 

Både han och klubben anser dock att 24-åringen behöver mer speltid än så, och därför lånar klubben nu ut honom till cypriotiska högstaligalaget Anorthosis Famagusta under våren.

– Nicolas är rekryterad i kategorin spelare där planen är att efter utveckling säljas vidare med en tydlig ekonomisk vinst för AIK Fotboll. Individuellt blev inte 2018 vad vi hoppades på för Nicolás och därför lånas han nu ut till en miljö som vi bedömer är rätt för att fullfölja ursprungsidén, säger sportchefen Björn Wesström till aikfotboll.se.

Anfallaren, som trots allt har ett mycket starkt målfacit sedan ankomsten till AIK sommaren 2017, ser fram emot låneäventyret.

– Jag trivs fantastiskt bra i AIK och tycker otroligt mycket om klubben, samtidigt har jag höga mål och stora drömmar som spelare och där är speltid en stor och viktig del för min utveckling. Därför är utlåningen ett bra alternativ för mig i detta läge, säger Stefanelli.

Foto: bildbyrån