AIK tog en efterlängtad seger

Både AIK och IFK Värnamo vann med två mål på bortaplan i lördagens allsvenska återstart.

BP – AIK: 0–2
AIK inledde lördagens bortamöte med BP piggt – och redan i den femte minuten kunde laget ta ledningen. Rui Modesto var på språng och fick bollen framspelad av Bilal Hussein innan han placerade in bollen i nät. Samma duo skulle också se till att man också kunde dubbla den ledningen i den 18:e minuten. Bilal Hussein med inlägget – och Rui Modesto med nicken. I den andra halvleken jobbade BP sig framåt och skapade dessutom ett par heta målchanser. Men AIK kunde försvara sin tvåmålsledning in över mållinjen.

Degerfors IF – IFK Värnamo: 0–2
På Stora Valla tog Degerfors IF emot IFK Värnamo i lördagens allsvenska återstart. Där skulle gästerna och Albion Ademi ta ledningen i mitten av den andra halvleken. En ledning som sedan stod sig länge och väl. Men mot slutskedet av matchen kunde Hampus Näsström sätta spiken i kistan och fastställa slutresultatet till 0–2.

Malmö FF – IK Sirius: 3–0
Lördagen fortsatte på Eleda Stadion där Malmö FF tog emot IK Sirius. Där fick hemmapubliken jubla tidigt då Isaac Kiese Thelin gav laget ledningen redan i den femte minuten. I den andra halvleken fick Sirius ett tungt avbräck i kvitteringsjakten när Patrick Nwadike fick syna det röda kortet efter att ha gjort omkull Kiese Thelin i eget straffområde. Det utnyttjade MFF och just Kiese Thelin på den efterföljande straffsparken. Kort efter utökade Sebastian Nanasi till 3–0 – och fastställde därmed också slutresultatet.