Nyheter

Chevron
Aliti till Kalmar FF

Aliti till Kalmar FF

Kalmar har värvat den kosovanske landslagsförsvararen Fidan Aliti från albanska KF Skenderbeu. Aliti har skrivit på ett fyraårskontrakt med smålänningarna.

Efter att ha genomgått en läkarundersökning under söndagskvällen reser Fidan Aliti med sitt nya lag till Turkiet på måndagen. Två träningsmatcher väntar för Kalmar FF under den kommande vecka och Aliti ser framemot att komma igång.

– Det känns väldigt skönt att allting är klart. Jag är oerhört glad att ha skrivit på kontraktet med Kalmar FF och ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater, säger han till klubbens hemsida.

Fidan Aliti har gjort elva landskamper för Kosovo och var bland annat med när laget vann sin Nations League-grupp och avancerade till C-divisionen. I landslaget har han spelat både mitt- och ytterback, men det råder inga tvivel om var han ser sig själv.

– Jag tycker själv att jag har bäst kvalitéer som mittback då jag gillar duellspelet och kämpar hårt för varje boll. Men jag ser mig även som en bra passningsspelare, vilket är en viktig egenskap med hur dagens fotboll ser ut, säger han till Kalmar FF:s hemsida.

Thomas Andersson-Borstam, Kalmar FF:s sportchef, är nöjd med att avtalet är påskrivet.

– Fidan är en vänsterfotad försvarsspelare som både kan spela mittback och vänsterback. Han är snabb, explosiv och bra i huvudspelet samtidigt som han har kvalitéer både i det korta och långa passningsspelet, säger han.

FOTO: Bildbyrån