Nyheter

Chevron
Berggren slutar som VD i Djurgården

Berggren slutar som VD i Djurgården

Henrik Berggren avslutar sin anställning som VD i Djurgården fotboll. Nu blir han ny Operativ chef på Svensk Elitfotboll.
– Det har varit en ära för mig att få arbeta inom Djurgården fotboll under alla dessa år, säger Berggren till Djurgårdens hemsida.

Berggren har en lång historia inom Djurgården Fotboll där han var anställd som ekonomichef mellan 2001 och 2011. Två år senare blev han sedan VD i föreningen.

I och med sin nya tjänst hos Svensk Elitfotboll (intresseorganisationen för alla föreningar i Allsvenskan och Superettan) blir han kvar nu inom elitfotbollen.

–Det känns roligt att finnas kvar inom elitfotbollen och jag kommer självklart att följa Djurgården även i framtiden. Jag önskar föreningen och alla medarbetare all lycka framöver, säger Berggren till Djurgårdens hemsida.

Djurgårdens styrelse meddelar att de inlett en process för att rekrytera en ny VD.

På Svensk Elitfotboll tillträder Henrik Berggren som Operativ chef, en ny roll där han kommer att ansvara för att sy ihop organisationen och se till att medarbetarna jobbar så effektivt som möjligt och att klubbarna får det stöd de behöver.

– Vi är mycket glada över att en så meriterad och omtyckt person som Henrik Berggren väljer att fortsätta arbeta med elitfotbollen i ny form hos oss på SEF. Vi är säkra på att han kommer att tillföra vår organisation och våra klubbar massor av erfarenhet inför vår fortsatta utvecklingsresa, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.