Nyheter

Chevron
BILDER: Skytteligan efter vårsäsongen

BILDER: Skytteligan efter vårsäsongen

Förra året delade Kalle Holmberg och Magnus Eriksson på skytteligatiteln med 14 mål var för IFK Norrköping respektive Djurgården. Kan någon av årets skytteligakandidater trumfa det? Vi tittar till den individuella målställningen efter vårsäsongen i Allsvenskan, där Djurgårdens Tino Kadewere toppar efter en sensationell avslutning på första delen av säsongen.

Alla bilder är hämtade från bildbyrån.

1.Kadewere2

8 mål: Djurgårdens ordinarie anfallare Tino Kadewere kom igång mer och mer ju längre vårsäsongen led. Efter en helt ok målskörd sköt 22-årigen i höjden med fyra mål i 5-1-segern borta mot IK Sirius i den sista omgången innan uppehållet.

2.Dibba1

7: Pa Dibba har levererat kontinuerligt och är bäste målskytt i målglada serieledaren Hammarby. Bland de sju kassarna hittills sticker framför allt det sena avgörandet i derbyt mot Djurgården ut. Blev utsedd till Månadens spelare i Allsvenskan i maj.

3.Paulinho

7: Det tog ett tag innan rutinerade målmaskinen Paulinho hittade formen, men under senare delen av våren hade han en period med sju mål på sex matcher för BK Häcken, inklusive ett hattrick borta mot Trelleborgs FF.

4.Djurdjic

6: Nikola Djurdjic är en av alla de som levererat för Hammarby under den första delen av säsongen, trots att nyförvärvet sällan spelar 90 minuter. 32-åringen har bland annat nätat i viktiga möten med Örebro SK och Malmö FF.

5.Gall

6: Romain Gall fått kliva fram som en ledstjärna i GIF Sundsvalls offensiv efter långtidsskador på Chidi Omeje och Maic Sema. Den 23-årige amerikanen har kombinerat både målskytte och spelfördelande i tabellnian.

6.Hamad

6: Jiloan Hamad rivstartade säsongen och satte fem mål på de tre första matcherna för Hammarby, där han bland annat avgjorde bortamötet med IFK Göteborg på tilläggstid. Utöver sina sex mål har han även suveräna fem målgivande framspelningar och blev utsedd till Månadens spelare i Allsvenskan i april.

7.Igboananike

5: Kennedy Igboananike satte elva mål på 23 matcher för Örebro SK förra säsongen, och fortsätter att vara pålitlig i år. Hittills har det blivit fem på tio, inklusive två i sena 3-2-vändningen mot Dalkurd FF.

8.Moberg-Karlsson2

5: David Moberg Karlsson gjorde sex mål ifjol men är redan uppe i fem 2018. Den kvicke anfallaren har en given startplats i IFK Norrköping och 24-åringen ser ut att ha tagit sitt spel till en ny nivå

9.Hallenius

5: Linus Hallenius har fått leverera när anfallskollegan Peter Wilson inte haft något flyt framför målet än så länge. Hallenius är en av de som leder Sundsvall framåt, med lagkaptensbindeln runt armen då Tommy Naurin rehabiliterar efter skada.

10.Buya-Turay

5: Trots en tuff start på säsongen för nykomlingen Dalkurd FF har anfallaren Mohamed Buya Turay imponerat. Ett spektakulärt solomål från halva planen i lagets 3-0-seger mot Östersunds FK vittnar om 23-åringens kvaliteter.