Birmancevic avgjorde toppmötet för MFF

Malmö FF går förbi AIK i toppstriden efter att Veljko Birmancevic avgjort mötet mellan lagen på Eleda Stadion.

Malmö FF – AIK: 1–0
Malmö och AIK är två av lagen som gör upp om guldet i Allsvenskan 2021. Under onsdagskvällen tog MFF en blytung trepoängare i jakten på att försvara sitt SM-guld från ifjol då Veljko Birmancevic satte matchens enda mål på Eleda Stadion. Malmös seger innebär att man går förbi AIK och upp på förstaplatsen. Dock har både Djurgården och IF Elfsborg chans att gå om MFF imorgon då de går in i spel i den 25:e omgången.

Kalmar FF – Varbergs BoIS: 2–2
Kalmar rusade upp i en 2–0-ledning hemma mot Varberg i den första halvleken. Oliver Berg slog in 1–0 på straff och Romario skyfflade in 2–0 från nära håll efter en hörnvariant. Men gästerna kämpade sig tillbaka på resultattavlan. Anton Liljenbäck reducerade och nickade sedan fram till Ryan Moon som kunde slå in kvitteringen strax innan halvtid.

Östersunds FK – BK Häcken: 1–1
Östersund firade 25 år som förening med ett jubileumsställ när man gästades av Häcken på Jämtkraft Arena. Malkolm Stolt, som svarade för två assister i den senaste matchen, visade prov på fin teknik då han placerade in 1–0 för ÖFK i den 54:e minuten. Östersund ligger sist i tabellen och är i stort poängbehov, men gästerna skulle sabba festen ikväll. Gustav Berggren sköt nämligen in 1–1 på volley en kvart från slutet efter ett fint ihopsnickrat anfall.

IK Sirius – Hammarby: 0–1
Hammarby tog sin tredje raka seger och ligger femma i tabellen – två poäng bakom Elfsborg – när man med ett stort supporterföljde gästade Sirius på Studenternas. Richard Magyar blev matchens enda målskytt i Uppsala då han ur snäv vinkel placerade in 1–0 för Bajen i mitten av den första halvleken.