Nyheter

Chevron
Bråtveit ny målvakt i Djurgården

Bråtveit ny målvakt i Djurgården

Djurgården har gjort klart med Per Kristian ”PK” Bråtveit inför den nya säsongen. Målvakten ansluter från norska Haugesund.
– Jag är väldigt glad över att få skriva på för Djurgården och när frågan dök upp kände jag att det här vill jag verkligen göra, säger 22-åringen.

Andreas Isaksson lade handskarna på hyllan efter den gångna säsongens sista match. Nu har Djurgården gjort klart med en ny målvakt till nästa säsong i norske Per Kristian ”PK” Bråtveit.

– Jag är väldigt glad över att få skriva på för Djurgården och när frågan dök upp kände jag att det här vill jag verkligen göra. Nu har jag varit och sett på träningsanläggningen, arenan och träffat alla människor som jobbar här och känner att det här är rätt för mig, säger Bråtveit till dif.se.

22-årige Bråtveit ansluter på ett fyraårskontrakt från högstaligalaget Haugesund i Norge, där han gjorde 107 Elitserie-matcher.

– Jag har varit förstekeeper under de senaste fyra säsongerna så det har blivit en hel del ”kamper” för mig och jag har samlat på mig mycket rutin, säger PK Bråtveit.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar att Djurgården under en längre tid letat efter målvakter, då man tidigt visste om att Isaksson skulle avsluta karriären i vinter.

– PK har funnits med sedan i somras och jag, och framför allt Nikos Gkoulios, har följt honom noga. Sedan har vi fört en diskussion med Haugesund där vi har haft en bra dialog.

– Det är en ung spännande målvakt som trots sin unga ålder redan har gjort över 100 matcher i Eliteserien och spelat internationella matcher, säger Bosse Andersson.

Foto: bildbyrån