Nyheter

Chevron
De kan bli Månadens Spelare och Tränare i oktober

De kan bli Månadens Spelare och Tränare i oktober

Mjällby AIF och IFK Göteborg kan stoltsera med nominerade i båda kategorierna när Månadens Spelare och Tränare i oktober ska utses.

Carljohan Eriksson, Mjällby AIF
Mjällbys burväktare höll på att slå Håkan Svenssons mer än 20 år gamla rekord av att hålla nollan i Allsvenskan. 793 minuter hade han hållit nollan när IFK Göteborgs Calle Johansson satte bollen i nät. 16 minuter saknades för att slå rekordet, men det blev trots det tre hållna nollor i oktober.

Marcus Berg, IFK Göteborg
Berg har hittat formen och varit starkt bidragande till att IFK Göteborg lyckats vända på formen till det positiva. Efter månadens inledande föärlust mot IF Elfsborg blev de fyra raka blåvita segrar och Marcus Berg har gjort två mål och ett assist på de matcherna.

Antonio Colak, Malmö FF
Malmö FF sliter med spel i både Allsvenskan och Champions League. Antonio Colak har gjort tre mål i ligan när Malmö vunnit tre och kryssat en match.

Rösta på din favorit

artikel-AS-MT-nominerade-oktober

Jimmy Thelin, IF Elfsborg
Tre raka förluster i slutet på september vändes till fyrar raka segrar i oktober och helt plötsligt var boråslaget med i guldstriden på nytt. 3–0-segern mot Djurgården sticker ut som det mest positiva från månaden för Thelins gäng.

Mikael Stahre, IFK Göteborg
Blåvitt var länge inblandade i kampen om nedflyttning, men efter fyra raka segrar i oktober är kontraktet nästan säkrat inför de avslutande omgångarna. 10–1 i målskillnad på de fyra senaste skvallrar om ett IFK Göteborg som kan ha vaknat på riktigt.

Anders Torstensson, Mjällby AIF
Tio inspelade poäng på de fem matcherna som spelades i oktober. Mjällbys täta försvarsspel har varit det stora utropstecknet sedan Torstensson tog över vid tränarrodret. I oktober blev det ytterligare tre nollor.

Rösta på din favorit här

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens Tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens Spelare och Månadens Tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare alternativt lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.