DIF och HBK med efterlängtade segrar

Med 3-0 i paus kändes Djurgårdssegern säker på Tele2 Arena. Men Kalmar gjorde två snabba mål i den andra halvleken och skapade spänning. På lördagskvällen fick vi sedan se en sprakande Halmstadvändning på Hisingen.

Djurgården – Kalmar FF 3-2
Hemmalaget satte full fart framåt och tog ledningen omgående när Edward Chilufya satte ledningsmålet. Tvåan kom från Hjalmar Ekdals panna och strax innan paus gjorde Emanuell Banda ett drömmål till 3-0. Pausvila och en fantastisk hemmahalvlek sammanfattades. Men i den andra halvleken kom Kalmar ut som ett nytt lag och Isak Jansson reducerade snabbt. Samma Jansson spelade fram Jonathan Ring till en ny reducering efter en timmas spel. Kalmar fortsatte trycka på framåt och skapade lägen. Men Djurgården höll tätt den sista halvtimmen och tog tre viktiga poäng i guldjakten.

BK Häcken – Halmstads BK 2-3
Markus Antonsson hittade äntligen nätet igen, när han mitt i den första halvleken satte gästernas ledningsmål från straffpunkten. Men hemmalaget vände innan paus. Först kvitterade Jasse Tuominen med pannan efter ett fint inlägg från Patrik Wålemark. Leo Bengtsson satte sedan 2-1 med ett distansskott fem minuter från pausvilan.

Men det blev HBK som tog hand om poängen på Hisingen. I den andra halvleken kvitterade först Sadat Karim med pannan och med tio minuter kvar satte Emil Tot Wikström 3-2 för hallänningarna. Tre oerhört viktiga poäng tickar in på HBK-kontot i jakten på nytt kontrakt.