Djurgården och Mjällby vann när premiäromgången avslutades

Djurgården och Mjällby AIF plockade tre premiärpoäng när Allsvenskans första omgång rundades av på måndagskvällen.

Djurgården – Degerfors IF 3-1

Det skulle bara ta tio minuter för att Sead Haksabanovic skulle presentera sig på nytt för den Allsvenska publiken. Inför ett nästintill fullsatt Tele2 Arena gjorde Djurgårdens nyförvärv 1-0 efter ett snygg skott utanför straffområdet.
Efter målet stannade Djurgårdens intensiva inledning av en aning. Degerfors tog över initiativet i matchen och träffade stolpen två gånger inom loppet av 30 sekunder. Men trots en stark period i slutet på den första halvleken gick Degerfors mållösa in i den andra halvleken.

Degerfors öppnade starkt även i den andra halvleken och var återigen en ramträff ifrån att kvittera. Strax därefter fick Djurgårdens målvakt Jacob Widell Zetterström sträcka ut ordentligt för att rädda ett skott från Diego Campos. Men istället för en kvittering skulle Djurgården utöka sin ledning. Och vem gjorde det om inte Victor Edvardsen, som lämnade just Degerfors för Djurgården inför den här säsongen.

Men gästerna gav inte upp. Först träffade man målramen på nytt innan reduceringen kom genom inbytte Abdelrahman Saidi. Degerfors tryckte sedan på för en kvittering, men istället för 2-2 visade Victor Edvardsen återigen att släkten är värst. I den 88:e minuten avgjorde han matchen med sitt 3-1–mål.

IF Elfsborg — Mjällby AIF 0-2

Hemmalaget Elfsborg dominerade bollinnehavet och chanserna i den första halvleken och en höfträddning från Mjällbys målvakt Samuel Brolin var det som gjorde att det var mållöst i paus.
Trots fortsatt dominans i spelet från Boråslaget var det Mjällby som tog ledningen i matchen. Den blixtsnabbe anfallaren Mamudo Moro tog en maxlöpning, med boll, över halva planen och kunde enkelt lägga bollen bakom Tim Rönning i hemmamålet.

Mamudo Moros mål gav honom verkligen självförtroende och i den 66:e minuten serverade han David Löfquist som nickade bollen i nät och fastställde slutresultatet till 2-0.