Djurgården vann toppmötet mot MFF

Oskar Fallenius gjorde sitt första mål i Allsvenskan när Djurgården vann med 2–0 mot Malmö FF.

Djurgården – Malmö FF: 2–0
Djurgården tätar till toppstriden genom att vinna måndagskvällens möte med Malmö FF. MFF hade chansen att återta serieledningen efter att IF Elfsborg kryssat hemma mot IFK Göteborg tidigare i omgång 15, men Blårändernas seger på Tele2 Arena gör att Malmö istället ligger trea i tabellen.

Oskar Fallenius gav Djurgården ledningen med sitt första allsvenska mål i den tionde minuten, och i den andra halvleken utökade rutinerade Haris Radetinac till 2–0 – båda gångerna stod Oliver Berg för de avgörande framspelningarna. Djrgården har nu fyra poäng upp till MFF, men har en match mer spelad.

Varbergs BoIS – AIK: 1–2
AIK närmar sig säker mark efter en tung seger i bottenmötet med Varbergs BoIS. Gnaget gick upp i en 2–0-ledning i halvtid tack vare mål på fasta situationer av Sotirios Papagiannopoulos och Mads Tychosen. BoIS reducerade i slutminuterna, men kom inte närmare än Niklas Dahlströms 2–1-mål ooch ligger fortsatt sist i tabellen. AIK ligger kvar på kvalplats, men har bara en poäng upp till Degerfors IF med en match mindre spelad.