Elfsborg tog tredje raka segern

IF Elfsborg vann för tredje matchen i rad när man gästade Mjällby AIF på Strandvallen. Gustaf Lagerbielke blev matchvinnare för gästterna då han nickade in matchens enda mål.

Mjällby AIF – IF Elfsborg: 0–1
Efter förlust i premiären har Elfsborg snabbr repat sig. Gustaf Lagerbielke nickade in matchens enda mål borta mot Mjällby med kvarten kvar att spela, och laget har nu tre raka segrar i Allsvenskan.

AIK – IK Sirius: 0–0
Sirius väntar fortfarande på säsongens första trepoängare, men laget har å andra sidan bara en förlust på de fem första omgångarna. Lördagens 0–0-match borta mot AIK var Uppsala-lagets fjärde kryss i säsongsinledningen.

Halmstads BK – BP: 0–2
Nykomlingen BP tog sin andra raka seger när man gästade Örjans Vall under lördagskvällen. BP fick straff och fick samtidigt se HBK:s Gabriel Wallentin bli utvisad i den 27:e minuten, och när Oscar Pettersson sedan var stensäker från straffpunkten såg det riktigt ljust ut för gästerna. Uddamålsledningen stod sig sedan till den 92:a minuten, då Kevin Ackermann stötte in 2–0 med en yttersida.

BK Häcken – IFK Värnamo: 3–1
Det var inga överraskande namn som skrev in sig i målprotokollet för BK Häcken när de regerande mästarna vann hemma mot IFK Värnamo. Lars Olden Larsen satte 1–0, Benie Traore sköt 2–0 på straff och Mikkel Rygaard fick in 3–0 via en IFK-försvarare. Marco Bustos reducerade med ett tungt långskott i den 84:e minuten, men det blev inte mer än ett tröstmål för Värnamo idag.