Nyheter

Chevron
Följ guldmatchen mellan IF Elfsborg och Malmö FF

Följ guldmatchen mellan IF Elfsborg och Malmö FF

Idag ställs serieledande IF Elfsborg mot tvåan Malmö FF i en direkt avgörande guldmatch på Eleda Stadion. Är du inte på plats? Så här följer du dagens dramatik.

Klockan 15.00 sparkar den 30:e omgången av Allsvenskan 2023 igång. På Eleda Stadion kommer hemmalaget Malmö FF göra vad dom kan för att äta upp försprånget som IF Elfsborg skaffat sig – men då krävs en seger. Vid oavgjort eller vinst för IF Elfsborg följer Lennart Johanssons pokal med bortalaget hem till Borås.

– När du målar upp ett scenario inför säsongen att vi spelar en avgörande match på hemmaplan med allt i egna händer, då hade man älskat det och det är så vi känner nu. Det är ett kvitto på att vi har gjort en bra säsong som vi kan kröna på bästa sätt, säger Henrik Rydström till mff.se.

IF Elfsborgs mittfältare Jens Jakob Thomasen ser också fram emot avgörandet:

– Vi vill göra det vi gjort under hela säsongen. Ett lag lagets styrkor är att vi har en identitet som vi bibehållit och tror mycket på. En stark defensiv, alla spelare är med och deltar i försvarsspelet. Sedan vill vi vara skarpa framåt. Det gäller att vara smarta både i spelet och med det mentala. Om vi som lag och kollektiv kan göra en bra insats så har vi en bra chans, säger Thomasen till elfsborg.se.

Är du inte på plats vid dagens avgörande finns det en rad sätt att följa dramatiken från distans:

· Följ matchen och få höjdpunkter i realtid via appen Allsvenskan Live eller på Fotboll Play
· Matchen sänds dessutom på Kanal 5 och discovery+.