Nyheter

Chevron
GIF Sundsvall och Henrik Åhnstrand går skilda vägar

GIF Sundsvall och Henrik Åhnstrand går skilda vägar

Efter en gemensam överenskommelse har GIF Sundsvall och huvudtränaren Henrik Åhnstrand bestämt sig för att gå skilda vägar. Brian Clarhaut och Benny Matsson kommer leda laget framöver.

GIF Sundsvall ligger näst sist i Allsvenskan med sina tio poäng och nu har man gått skilda vägar med Henrik Åhnstrand.

– Vi i GIF Sundsvall är överens om att vi behöver en förändring. Vi är verksamma i en bransch där vi behöver prestera varje dag och där allt baseras på de resultat vi gör ute på planen. Vi har inte nått de resultat vi vill, eller behöver nå för att kunna fortsätta spela allsvensk fotboll framåt och för att kunna göra det behöver vi göra en förändring. Efter att ha analyserat vart vi står idag och fört interna diskussioner om vad vi behöver göra för att nå rätt resultat, har vi tillsammans med Henrik beslutat oss för att gå skilda vägar, säger Urban Hagblom, sportchef i GIF Sundsvall, till klubbens hemsida.  

Åhnstrand var med och tog upp laget till Allsvenskan, men får nu alltså lämna klubben efter en tuff första halva av säsongen.

– Resultaten har inte gått vår väg trots att vi jobbat hårt och vänt och vridit på alla stenar. Jag respekterar spelets regler och det är bättre att förändringen kommer nu med tid kvar. Förhoppningsvis kan det här ge energi till laget i jakten på fortsatt allsvenskt spel 2023, säger Henrik Åhnstrand.

Laget kommer tills vidare att ledas av Brian Clarhaut och Benny Matsson.

FOTO: Bildbyrån