Nyheter

Chevron
Haksabanovic lämnar IFK Norrköping

Haksabanovic lämnar IFK Norrköping

Sead Haksabanovic är klar för ryska Rubin Kazan. Affären är den största i IFK Norrköpings historia.

Mittfältaren anslöt till IFK Norrköping från West Ham inför säsongen 2019 och köptes loss av Peking efter en fin säsong. Haksabanovic har gjort 13 mål och 23 assist på sina 65 allsvenska matcher i klubben. Nu väntar äventyr i Ryssland för 22-åringen.

– Allting i livet har ett slut, och nu är min tid i IFK Norrköping slut. Jag är väldigt tacksam för vad fansen och klubben har gjort för mig, och att ni trodde på mig och gav mig en andra chans. Det är väldigt tråkigt att jag inte fick säga hej då till alla på riktigt, men jag önskar er alla all lycka i framtiden, säger Sead Haksabanovic till klubbens hemsida.

Patrik Jönsson, IFK Norrköpings tillfälliga sportchef, avslöjar att det är den största övergången i föreningens historia.

– Vi är glada över att kunna presentera och genomföra IFK Norrköpings största affär genom tiderna. Vi tackar Sead Haksabanovic för hans tid i IFK Norrköping och önskar honom all lycka framöver. Sead har levererat på allsvensk toppklass och visat stor lojalitet mot föreningen. I sammanhanget vill vi också tacka för ett fint samarbete mellan Sead, hans rådgivare och köpande klubb för en affär som IFK Norrköping är oerhört stolta och nöjda över, säger Jönsson.

FOTO: Bildbyrån