Nyheter

Chevron
Hammarby cupmästare efter straffavgörande

Hammarby cupmästare efter straffavgörande

Hammarby tog sin första seger någonsin i Svenska Cupen efter straffseger i finalen mot BK Häcken.

I en bit över 120 minuter spelade Hammarby och BK Häcken en finalmatch som präglades av duellspel, defensiv disciplin och en enorm vilja att plocka hem pokalen. Men inga mål föll. Det största i händelseväg var att Häckens Alexander Jeremejeff och Hammarbys Jeppe Andersen visades ut under förlängningen. Sen föll målen.

Matchen togs till straffavgörande där flera av spelarna imponerade med i princip otagbara höga avslut ut mot hörnen. Det dröjde till den fjärde straffomgången innan Bajens målvakt David Ousted räddade Benie Traores straff för Häcken, och efter att Ali Youssef kvitterat i den femte straffomgången kunde Astrit Selmani avgöra det hela för Hammarby genom att slå in 5–4 via högra stolpen.

Segern innebär inte bara att Hammarby vinner sin första titel i Svenska Cupen någonsin utan laget får även en plats i kvalspelet till UEFA:s nya kontinentala turneringen Conference League.

Matchen var även Häcken-tränaren Andreas Alms sista i klubben. Alm, som ledde laget till seger i Svenska Cupen 2019, lämnar nu för att ta över danska högstaligalaget OB från Odense.

Foto: Bildbyrån