Nyheter

Chevron
Hammarby klara för final i Svenska cupen

Hammarby klara för final i Svenska cupen

För andra året i rad spelar Hammarby i final i Svenska cupen. Det gör man efter att ha besegrat IF Elfsborg med 1-0 på hemmaplan. Finalmotståndaren blir antingen Malmö FF eller Djurgårdens IF.

Två av de mest målglada lagen i årets upplaga av Svenska cupen möttes under lördagen i semifinal i Svenska cupen. Hammarby tog emot Elfsborg och det märktes redan i matchinlednignen att det stod mycket på spel. Lagen öppnade i en högt tempo och bägge lagen uppvisade fint spel med flera målchanser. Mål skulle också komma och det för hemmalaget i grönt och vitt. Nahir Besara var påpasslig på en andraboll och kunde skjuta ett hårt skott på halvvolley bakom Elfsborgs målvakt Tim Rönning.

Elfsborgs klart bästa möjlighet att kvittera kom i den andra halvleken när Jacob Ondrejka skjöt bollen över från nära håll. Men matchens utropstecken var nog ändå Hammarbys målvakt Davor Blažević som med flera viktiga räddningar när han höll tätt matchen igenom.

Elfsborgs fick tillslut se sig besegrade och vi kan konstatera att Hammarby återigen spelar i final i Svenska cupen. Vilka som ställs mot Hammarby avgörs imorgon när Djurgårdens IF tar emot Malmö FF