Kvartsfinallagen klara i Svenska Cupen

Hammarby, BK Häcken, Östersunds FK och IFK Norrköping tog sig vidare till slutspel i Svenska Cupen.

Både Hammarby och AIK stod på full pott inför den avslutande rundan av gruppspelet i Svenska Cupen. På Tele2 Arena var det Bajen som inledde bäst och tog ledningen i den första halvleken. Akinkunmi Amoo satte 1-0 efter 19 minuters spel och resultatet stod sig till paus. I kraft av bättre målskillnad var det redan innan matchen Hammarby som hade bäst utgångsläge och för AIK krävdes en seger. Fyra minuter in i den andra halvleken kvitterade Saki Ylätupa och hoppet om avancemang levde för Gnaget.

I den 55:e minuten byttes Vladimir Rodic in för hemmalaget och efter inte ens minut på plan hade han, med yttersidan, skruvat in 2-1 till Hammarby via stolpen.

Med en dryg kvart kvar av matchen fick AIK straff och Sebastian Larsson var säker från elva meter. 2-2 och en spännande avslutning i sikte. Men Gustaf Ludvigson kontrade in 3-2 för Hammarby och säkrade avancemanget med sju minuter kvar av ordinarie tid.

För BK Häcken var utgångsläget fint och det räckte med en pinne för att ta sig vidare. När Erik Friberg gav laget ledningen i början av andra halvleken blev läget ännu bättre. Helsingborgs IF Emil Hellman kvitterade visserligen med sex minuter kvar, men poängen räckte och Häcken tog en plats i kvartsfinalerna.

Mjällby AIF hade fördelen när Östersunds FK kom på besök efter sina två inledande segrar. ÖFK kvitterade sent mot Akropolis IF i andra omgången och i och med det skulle laget ta sig förbi Mjällby vid seger idag. Och seger blev det för gästerna. I den 82:a minuten satte Blair Turgott sitt tredje mål i cupspelet och  skickade jämtarna till slutspel.

I Norrköping skulle det sista laget ta sig till slutspel. Kamratlagen från Norrköping och Göteborg drabbade samman. Gästande IFK Göteborg tog ledningen genom Robin Söder i den 26:e minuten, men precis innan paus satte Sead Haksabanovic kvitteringen för IFK Norrköping. Haksabanovic mål blev matchens sista och Peking säkrade sin plats i kvartsfinal.