Nyheter

Chevron
Lennartsson tar över Helsingborg

Lennartsson tar över Helsingborg

Jörgen Lennartsson tar över som huvudtränare i Helsingborgs IF. Till sin hjälp får han förra HIF-spelaren Mattias Lindström.

För snart 20 år sedan lämnade Jörgen Lennartsson Helsingborgs IF:s ungdomsakademi. Nu återvänder han för att ta över klubbens A-lag.

– Det är självklart väldigt kul. Detta är ett av de finaste och mest ärofyllda tränaruppdragen man kan ha i Sverige. I och med att jag har en stark koppling och starka känslor för staden så känns det fantastiskt härligt att vara tillbaka efter 19 års utflykt, säger Lennartsson till hif.se.

Lennartsson har stor erfaranhet från den svenska fotbollen och har bland annat tagit SM-guld med både IF Elfsborg och IFK Göteborg. Nu ska han försöka få Helsingborg att ta sig upp i Allsvenskan igen.

Som assisterande tränare, förutom Sven Andersson som redan finns på plats, kliver Mattias Lindström in. Lindström debuterade i HIF 1997 och har spelat nästan 200 matcher för klubben.

– I Jörgen och Mattias får vi in viktiga kulturbärare med HIF-hjärta som vet vad klubben betyder för staden och supportrarna. Tillsammans med Sven utgör de en stab som är rödblå, något vi vill ska prägla hela föreningen, säger Joel Sandborg, klubbdirektör i Helsingborgs IF.

FOTO: Bildbyrån