Malmö FF föll i Europa League

Malmö FF föll i den femte gruppspelsmatchen i Europa League. Senare på kvällen vände Djurgården ett tvåmålsunderläge till seger i Europa Conference League – och säkrade därmed också gruppsegern.

Europa League
Malmö FF – Union Saint-Gilloise 0–2
Malmö FF var under torsdagskvällen på jakt efter sina första poäng i Europa Leagues gruppspel. Men gästande Union Saint-Gilloise var numret för stort och kunde lämna Malmö med alla tre poängen den här aftonen. Teddy Teuma inledde bortalagets målskytte redan i den tionde minuten och kort innan paus utökade Jean Lazare Amani den ledningen till 0–2. Ett resultat som sedan stod sig hela vägen in i mål.

Europa Conference League
Molde FK – Djurgården 2–3
Djurgården säkrade senare under torsdagskvällen gruppsegern i Europa Conference League. Det efter att man lyckats vända ett tvåmålsunderläge till seger borta mot Molde FK. Hemmalaget kunde gå upp i en 2–0-ledning under den första halvleken innan Victor Edvardsen kunde få in ett viktigt reduceringsmål just innan paus. Därefter kunde mål från Joel Asoro och slutligen Haris Radetinac säkra segern åt Djurgården – som i och med det alltså är klart för slutspel i Europa Conference League.