Malmö i förarsätet efter Strandbergs bortamål

Malmö FF inledde dubbelmötet med rumänska CFR Cluj i Champions League-kvalet med att ta en kontrollerad 1-0-seger på bortaplan. Carlos Strandberg placerade in matchens enda mål strax innan halvtidspausen.

Efter att ha slagit ut FC Drita i Champions Leagues första kvalomgång väntade CFR Cluj för regerande svenska mästarna Malmö FF. Efter det första mötet mellan lagen i Rumänien leder MFF med 1-0 tack vare ett mål av Carlos Strandberg.

Malmö stod för en genomgripande stabil defensiv insats på Stadionul Dr. Constantin Radulescu under tisdagen, och lyckades även hota tillräckligt mycket framåt för att få in ett ledningsmål i slutet av den första halvleken.

Efter att Strandberg och Markus Rosenberg testat från distans, och Strandberg skyfflat ett avslut utanför i obalans, skulle den djupledsstarke anfallaren till slut hitta nätet. Framspelad av Oscar Lewicki kunde Strandberg löpa sig fri och avlossa ett vänsterskott som Giedrius Arlauskis i Cluj-målet inte kunde hålla.

Med 1-0 med sig från den första halvleken var Malmö nära att dubbla ledningen i början av den andra. Återigen var Strandberg inblandad, den här gången drev han bollen in i straffområdet innan Sören Rieks tog över med ett lågt högerskott, men nuvar Arlauskis med på noterna och slog till med en fotparad.

Johan Dahlin i Malmö-kassen hade en förhållandevis lugn dag på jobbet, och även om Cluj var framme och hotade i offensivt straffområde några gånger i den andra halvleken fick man inte iväg några avslut som ställde till problem för MFF.

1-0 stod sig till slutsignalen, och Malmö har nu ett bra utgångsläge inför returen på Stadion som spelas på onsdag nästa vecka.