Marcus Berg frälste IFK Göteborg

Marcus Berg sköt in det avgörande målet när IFK Göteborg vände och vann hemma mot Djurgården. Samtidigt tog IK Sirius full pott mot Kalmar FF.

IFK Göteborg – Djurgården: 2–1
IFK Göteborg inledde söndagens möte med Djurgården piggt och Sebastian Ohlsson hade nästintill omgående ett skott i stolpen. Men det var Djurgården och Noel Milleskog som skulle sätta dit matchens första mål, och det i den 20:e minuten. Blåvitt jagade ett kvitteringsmål länge och väl – och till slut kom också utdelningen. Arbnor Mucolli stod för 1–1-målet som kom till i minut 78. Men det stoppade inte där. I den 86:e minuten sprang Marcus Berg sig fri, fick bollen och placerade in matchvinnande 2–1.

IK Sirius – Kalmar FF: 3–0
Hemma på Studenternas fick IK Sirius efterlängtad utdelning efter tre raka förluster i Allsvenskan. Kalmar FF besegrade med 3–0 – där alla tre mål kom till under matchens första 20 minuter. Ett självmål gav hemmalaget ledningen i den elfte minuten. Fem minuter senare kunde Melker Heier dubbla den ledningen innan slutligen Joakim Persson fixade trean.

BK Häcken – Varbergs BoIS: 2–0
BK Häcken gör toppstriden allt tätare efter ny seger på söndagen. Den här gången var det Varbergs BoIS som besegrades med två mål. 1–0 sköt Amor Layouni in från straffpunkten efter dryga halvtimmens spel. Ett mål som också såg ut att bli aftonens enda. Men i den 86:e minuten kunde Ali Youssef fastställa slutresultatet till 2–0.

Halmstads BK – IFK Norrköping: 1–3
Amir Al-Ammari nickade in 1–0 för Halmstads BK i den 17:e minuten – men gästande IFK Norrköping skulle komma att vända på den här steken. Och det inom loppet av två minuter, mellan minut 30 och 32. Först kvitteringen från Vito Hammershoj-Mistrati och sedan ledningsmålet via Christoffer Nyman. I den andra halvleken kunde ytterligare ett från Vito Hammershoj-Mistrati sätta spiken i kistan den här söndagskvällen.

Hammarby – IF Elfsborg: 1–0
På Tele2 Arena tog Hammarby emot serieledande IF Elfsborg. Där kunde Adi Nalic ge hemmalaget ledningen mot slutet av den första halvleken via en chipp över bortalagets målvakt. Gästande IFE jagade febrilt på för en kvittering – men Hammarby stod emot hela vägen in i mål och kunde ta hand om samtliga tre poäng.