Nyheter

Chevron
Nedräkning: AIK:s spets ger hopp om guld

Nedräkning: AIK:s spets ger hopp om guld

Trots ett par tunga backtapp ger AIK:s offensiva nyförvärv gulddrömmar.
– Vi har en spets som gör att vi alla har en ordentlig förhoppning om att det ska kunna gå vägen, säger lagets tränare Rikard Norling under Allsvenskans upptaktsträff, i ett klipp som går att se på fotbollskanalen.se.

– Det var ett av de bästa gängen jag varit med om, men sedan var Nils-Eric Johansson tvungen att sluta med fotboll och Jesper Nyholm bröt benet, då är vi betydligt försvagade. Sedan har vi fått in Alexander Milosovic efter det, då är det en annan spelargrupp, men att ersätta de två spelarna är oerhört tufft, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i en intervju med TV4 Fotbollskanalen.

Trots de två tunga tappen på försvarssidan är AIK ändå en av guldfavoriterna i år. Norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi är bara toppen av ett isberg på nyförvärvsfronten, och det är den spetsen som gör att många tror att AIK efter många år i toppskiktet kan nå ända fram 2018.

– Det är väl egentligen så det har sett ut genom alla år som jag har varit aktiv i AIK. Skillnaden är väl att vi kanske upplever att vi har en spets som gör att vi alla har en ordentlig förhoppning om att det ska kunna gå vägen, säger tränaren Rikard Norling under upptaktsträffen.

Nye lagkaptenen Henok Goitom tycker att känslan är bra inför säsongen; att man jobbat på ett sätt som gör att man ska kunna vara med i toppen från början och inte behöva förlita sig på en stark andra halva av säsongen.

– Ska man utmana hela vägen in till sista omgången så vet vi om att vi måste ha en bättre vår än vi haft tidigare. Det är väl också en del i att man tar in spelare så tidigt som möjligt under året, många som är i bra fysisk form, säger Goitom i en intervju med TV4 Fotbollskanalen.

– Nu hade vi oturen att få två spelare på samma position borta hela året, varav en av dem är borta för alltid från fotbollsscenen. Det är klart att sånt kan man inte förbereda sig för. Men våren ska vara så bra som möjligt. 

Placering 2017:
Slutade 2:a i Allsvenskan

Spelare in: Budimir Janosevic, Enoch Kofi Adu, Robert Lundström, Stefan Silva, Joel Ekstrand, Alexander Milosevic, Tarik Elyounoussi och Nabil Bahoui

Spelare ut: Johan Blomberg, Stefan Ishizaki, Chinedu Obasi, Eero Markkanen, Amin Affane, Noah Sonko Sundberg, Christos Gravius, Daniel Mushitu, Robert Taylor och Nils-Eric Johansson

Källa övergångar: fotbolltransfers.com