Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Tryck på alla positioner”

Nedräkning: ”Tryck på alla positioner”

Viktiga kuggar har lämnat, men starka namn har kommit in i förra årets seriesegrare Malmö FF.
– Det är tryck på alla positioner, konstaterar lagkaptenen Markus Rosenberg.

Med fyra seriesegrar på de fem senaste säsongerna är det ingen överraskning att Malmö FF ses som guldfavorit i år igen. 

De frågetecken som fanns efter att man tappat Anton Tinnerholm, Jo Inge Berget och Erdal Rakip lär ha rätats ut till något som i alla fall liknar utropstecken efter en stark insats i Svenska Cupen som tagit laget till final.

För det är inte så att de spelare som lämnat inte har ersatts. Beprövad allsvensk kvalitet har hämtats in i mängder.

– Jag känner att det är vår filosofi i år, att vi har en stark trupp. Det är tryck på alla positioner och det gäller för varenda spelare att passa sig och prestera, säger lagkaptenen Markus Rosenberg, som gör sin sista säsong i år, i en intervju med TV4 Fotbollskanalen.

– Vi har fått in spelare som kan Allsvenskan och har presterat här. De kommer in i det väldigt snabbt. Det känns som att vi har fullt med kraft, och sedan har vi en ungdomsakademi som är fantastisk. Det är kul att vi inte glömmer dem utan att de fortsätter ta plats, säger Rosenberg.

Ett av nyförvärven som sticker ut är Fouad Bachirou som hämtats från Östersunds FK. MFF:s tränare Magnus Pehrsson tror att den både offensivt och defensivt skicklige mittfältaren kan bli en nyckelspelare för laget i år.

– Jag grundar det svaret på att vi har en oerhört bra trupp och jämnbra trupp; med det sagt inte en grå massa utan väldigt, väldigt bra spelare rakt igenom. Fouad är inte ensam om sina egenskaper i truppen men han är kanske den som skiljer sig mest från de andra, säger Pehrsson i en intervju med Aftonbladet.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats värva Fouad. Det är en väldigt smart spelare. Han är väldigt coachbar. Precis som Östersund har varit väldigt flexibla i sitt spel så är Fouad en väldigt flexibel spelare. Det är lätt att kommunicera med honom, han förstår instruktioner, säger Magnus Pehrsson.

Placering 2017:
Slutade 1:a i Allsvenskan

Spelare in: Eric Larsson, Arnor Ingvi Traustason, Sören Rieks, Egzon Binaku, Isak Ssewankambo och Fouad Bachirou

Spelare ut: Felipe Carvalho, Anton Tinnerholm, Jo Inge Berget, Marko Johansson, Erik Andersson, Dennis Hadzikadunic, Magnus Wolff Eikrem, Jakob Tånnander, Anton Kralj, Anders Christiansen, Sixten Mohlin, Teddy Bergqvist, Erdal Rakip och Max Olsson

Källa övergångar: fotbolltransfers.com