Nyheter

Chevron
Norrköping hämtar Haksabanovic på tvåårslån

Norrköping hämtar Haksabanovic på tvåårslån

IFK Norrköping har gjort klart med Sead Haksabanovic på ett tvåårigt lån från engelska West Ham United.
– Fantastiskt roligt att vi har kunnat ro detta i land, säger managern Jens Gustafsson.

Sead Haksabanovic ledde Halmstads BK:s offensiv i både Superettan och Allsvenskan som tonåring innan han värvades till engelska högstaligalaget West Ham United sommaren 2017. Nu är han klar för en återkomst till svensk elitfotboll då IFK Norrköping lånar in den offensive mittfältare.

– Fantastiskt roligt att vi har kunnat ro detta i land. Vi har jobbat hårt under en lång tid för att kunna knyta Sead till oss och det är en spelare vi har följt under en lång tid, inte minst jag själv, och jag är säker på att han kommer att bli älskad av publiken när han börjar agera på planen, säger managern Jens Gustafsson till IFK:s webbsida.

19-årige Haksabanovic har ännu inte slagit sig in i West Hams A-lag, och efter att ha varit utlånad till spanska Malaga under hösten 2018 ser han nu fram emot att spendera både 2019 och 2020 – ett ovanligt långt låneavtal – på Östgötaporten.

– Jag valde IFK Norrköping för att jag tycker att Norrköping spelar den finaste fotbollen i Sverige, säger den montenegrinske landslagsmannen Haksabanovic själv om flytten.

– Det känns bra. Jag känner Jens sedan tiden i Halmstad och jag tror mycket på honom och han tror på mig. Jag ser fram emot att få spela matcher framför fansen, vinna matcher och ha kul med laget, säger Sead Haksabanovic.

Foto: ifknorrkoping.se