Ny storseger för Häcken i cupen

BK Häcken hade fyra olika målskyttar när man under söndagen besegrade FC Rosengård med 4-0 på bortaplan i Svenska Cupen. Hammarby och Örebro SK hade det dock tyngre borta mot division 1-lag, medan AIK:s 1-1 borta mot Norrby IF gör att man fortfarande leder sin grupp.

BK Häcken följde upp storsegern mot IK Brage i den första gruppspelsomgången med en ny klar vinst borta mot FC Rosengård under söndagen. Mervan Celik satte fyra mål i 6-1-segern senast och behövde bara sju minuter på sig för att öppna målskyttet idag då han stötte in ett lågt högerinlägg framför mål.

Ahmed Yasin ökade på till 2-0 strax innan halvtid och i den andra halvleken skrev även förra årets skytteligavinnare Paulinho in sig i målprotokollet. Alexander Jeremejeff skulle också han få måljubla då han lårade in slutresultatet 4-0 på retur i minut 77.

I samma grupp gick Brage upp i en 2-0-ledning borta mot IF Brommapojkarna, men efter att ha fått Carlos Garcia utvisad rasade Borlänge-laget ihop. BP kopplade på all offensiv charm och vände till en 4-2-seger efter bland annat ett hattrick av Philip Hellquist.

hammarby-eskilsminne-khalili

Hammarby hamnade i underläge borta mot division 1-laget Eskilsminne IF då Filip Egger placerade in 1-0 för hemmalaget i den 21:a minuten. En kvart senare var det dock kvitterat i Helsingborg då hemmamålvakten inte kunde hålla Imad Khalilis frispark.

Inga fler mål föll i matchen och Bajen är nu tvåa i gruppen efter att Dalkurd FF samtidigt besegrat Varbergs BoIS på Gavlevallen. Redan i den andra spelminuten föll den matchens enda mål då Rawez Lawan lade in 1-0 i friläge, framspelad av Ahmed Awad på en snabbt och lurigt slagen frispark.

Örebro SK kunde inte följa upp första omgångens seger mot GAIS med en ny trepoängare då man gästade Nyköpings BIS på Rosvalla IP. Jason Romero skulle visa sig bli matchens enda målskytt då han skruvade in slutresultatet 1-0 via högerstolpen i den 56:e minuten.

aik-rashidi-elyounoussi

Liksom Hammarby och Örebro hamnade även AIK i underläge då man gästade Norrby IF på Borås Arena. Det var Richard Yarsuvat som nickade in ledningsmålet för hemmalaget i den 25:e minuten, framspelad av Dardan Rexhepi.

Strax innan halvtidsvilan var de regerande svenska mästarna målmässigt turligt tillbaka i matchen efter att Tarik Elyounoussis långskott styrt på Heradi Rashidi och gått in i mål fram till 1-1.

Inga fler mål föll i matchen, men AIK behåller förstaplatsen i gruppen efter att Örgryte IS förlorat hemma mot Jönköpings Södra. ÖIS tog ledningen då Karl-Johan Lindblad nickade in 1-0 på hörna, men J-Södra vände i den andra halvleken efter mål av Jakob Orlov och Alexander Jallow.