Elitfotbollen tillbaka inför storskalig publik

29 september, 2021 kl 10:17 Från och med idag blir det möjligt för klubbarna i Allsvenskan och Superettan att välkomna publiken i full skara igen. Elitfotboll ser det som ett efterlängtat och välkommet beslut att äntligen få ta sitt eget ansvar i frågan.
– Vi är glada att vi nu har fått möjligheten att öppna upp hela arenan för åskådare igen. Vi har saknat den stämning och den känsla som supportrarna förmedlar, menar Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Sverige genomför flera lättnader. För fotbollens del tas deltagartaket för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster bort samt att det inte längre finns någon regel om minimumavstånd mellan sällskap och maxantalet tillåtna personer i ett och samma sällskap. 

Fortsatt gäller att den som känner symptom ska stanna hemma samt att myndigheterna har sagt att ovaccinerade bör undvika stora evenemang. Svensk Elitfotboll ber alla att vara rädda om varandra, genom att hålla avstånd i den mån det är möjligt och undvika köbildningar på arenan. 

Svensk Elitfotboll och de 32 medlemsklubbarna välkomnar publiken tillbaka till trygga och säkra evenemang men uppmanar samtidigt alla besökare att vaccinera sig, att hålla avstånd i den mån det är möjligt och att stanna hemma vid symptom.

Den som vill vara med och stötta arbetet med att förhindra framtida virusutbrott gör det via Svensk Elitfotbolls samarbetspartner Pandemifonden. Läs mer här.

Blytung Degerfors-seger i länsderbyt

25 okt 2021
Degerfors IF går upp på säker mark igen efter att Victor Edvardsen och Abdelrahman Saidi skjutit laget till en 2–1-seger i länsderbyt mot Örebro SK.

Gudjohnsen tvåmålsskytt när Elfsborg vann igen

24 okt 2021
IF Elfsborg har fått upp ångan igen och besegrade IK Sirius på hemmaplan efter tre mål i första halvlek.

DIF och HBK med efterlängtade segrar

23 okt 2021
Med 3-0 i paus kändes Djurgårdssegern säker på Tele2 Arena. Men Kalmar gjorde två snabba mål i den andra halvleken och skapade spänning. På lördagskvällen fick vi sedan se en sprakande Halmstadvändning på Hisingen.

Ny storförlust för MFF

20 okt 2021
Det blev en ny Champions League-förlust för Malmö FF när Chelsea stod för motståndet på Stamford Bridge i London.

September månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

20 okt 2021
Vinnarna av september månads utmärkelser i Allsvenskan skänker sina vinstpengar till parasport och på fysisk aktivitet för barn. – Det blir extra viktigt nu efter pandemin när många kanske tappat vanan att idrotta, säger Djurgårdens Hjalmar Ekdal.

Stark Elfsborg-seger mot Djurgården

18 okt 2021
IF Elfsborg hävde sig upp i guldstriden igen efter en 3–0-seger borta mot topprivalen Djurgården. Samtidigt tog BK Häcken en imponerande 5–0-vinst mot IFK Norrköping.

Avsparkstid för sista omgången av Allsvenskan

18 okt 2021
Datumet är sedan tidigare klart. Nu är matchstarten fastställd. Årets upplaga av Allsvenskan avgörs med start klockan 15:00 lördag den 4 december. 

Hammarby besegrade AIK i säsongens sista Stockholmsderby

17 okt 2021
På Tele2 Arena drog Hammarby det längre strået och snuvade AIK på tre viktiga poäng. Mjällby höll sin åttonde raka nolla mot Kalmar FF.

Säker MFF-seger i Östersund

16 okt 2021
Malmö FF kliver, åtminstone tillfälligt, upp i tabelltopp efter tre poäng borta mot Östersunds FK. Samtidigt kliver Degerfors upp på säker mark i tabellen efter 2-1 mot Halmstads BK. Senare på kvällen vann Sirius hemma mot Varbergs BoIS.

Tvåmålsskytten Ondrejka skickade Elfsborg till gruppspel

13 okt 2021
Både IF Elfsborg och Malmö FF gjorde jobbet, vann sina matcher och säkrade platser i Svenska Cupens gruppspel till våren.

Henrik Rydström är Månadens Tränare i september

12 okt 2021
Henrik Rydström vinner Månadens Tränare i Allsvenskan för andra gången efter Kalmar FF:s fina form i september. – Det är skitroligt. Tränaryrket är ensamt, det är skönt när man tvivlar att känna att visst ja, man gör kanske några saker som är bra, säger Rydström om utmärkelsen.

Hjalmar Ekdal Månadens Spelare i september

12 okt 2021
Djurgårdens Hjalmar Ekdal gjorde mål i tre raka matcher i september och plockar hem priset som Månadens Spelare i Allsvenskan. – Det är superkul och en ära, såklart. Men det var den månaden och nu gäller det att inte nöja sig utan att istället se framåt och fortsätta gasa, säger Ekdal.