Nyheter

Chevron
Rönning: ”Jag ville visa vad jag kunde”

Rönning: ”Jag ville visa vad jag kunde”

Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Boråsarna slutade åtta i Allsvenskan 2019, mycket tack vare en fantastisk avslutning på säsongen. Obesegrade i de sex sista matcherna med en orutinerad 21-åring som burväktare.

– Det var väldigt roligt att få komma in och spela, säger Tim Rönning till Fotbollskanalen. Jag har alltid haft bra stöd från mina lagkamrater och från ledarna, så det var egentligen inga konstigheter att komma in och spela. Jag ville visa vad jag kunde och det gick väldigt bra för oss i slutet.

Den mångårige lagkaptenen och målvakten, Kevin Stuhr Ellegard, har lämnat Elfsborg och Rönning har fått nytt skandinaviskt motstånd att tampas med. Norrmannen Mathias Dyngeland har plockats in från  Sogndal IL och än så länge är det inte bestämt vem som fått Jimmy Thelins förtroende som förstaval.

– Vi tränar på varje dag och visar oss från vår bästa sida hela tiden. När det är dags för match är det tränarteamet som bestämmer vem de tycker ska spela. Vi kan bara påverka det på träningar och när vi spelar, att vi är där och gör vårt bästa på varje träning och match. Sedan är det upp till dem, säger Rönning.

Tim Rönning kom till Elfsborg ungdomsorganisation 2015, men skrev tidigare i år på ett kontrakt över säsongen 2024.

– Det är skönt att ja förtroende från klubben och det är en väldigt bra miljö för mig att vara i. Det är väldigt bra lagkamrater och tränarteamet är också väldigt bra. Alla är väldigt proffesionella,sp det är en otroligt bra miljö för mig att utvecklas i. Jag tycker även det ser väldigt bra ut med den tävlingsmentaliteten som vi börjat bygga upp nu på träningarna, säger han till Fotbollskanalen.

FOTO: Bildbyrån