Saletros frispark frälste AIK

Anton Saletros fixade tre poäng för AIK mot Mjällby AIF genom att sätta matchens enda mål på frispark.

AIK – Mjällby AIF: 1–0
Anton Saletros har varit viktig för AIK sedan återkomsten i somras. Under lördagen blev han matchhjälte mot Mjällby AIF när AIK tog tre nya viktiga poäng i bottenstriden. Saletros skruvade nämligen matchens enda mål på en frispark i den 20:e minuten, och AIK går därmed upp på 31 poäng, fyra ned till BP på kvalplats.

Halmstads BK – Degerfors IF: 0–0
Halmstads BK och Degerfors IF var ute efter viktiga poäng på två sidor om kvalstrecket. Inget av lagen skulle dock få med sig någon trepoängare från Örjans Vall, utan matchen slutade mållös.

IFK Göteborg – IK Sirius: 0–1
IK Sirius kliver upp på 32 poäng efter att ha tagit sin fjärde raka seger under lördagen. Borta mot bottenkollegan IFK Göteborg blev Daniel Stensson matcchjälte då han behärskat sköt in 1–0 från straffområdeskanten efter Tashreeq Matthews förarbete i den 54:e minuten.