Sirius och Dalkurd klart för cup-gruppspel

IK Sirius och Dalkurd FF är klart för Svenska Cupens gruppspel efter seger i omgång 2 under tisdagen. För Trelleborgs FF blev det dock förlust i Skånederbyt mot Hässleholms IF.

Två av tre allsvenska lag i cup-spel under tisdagen tog sig vidare till gruppspelsfasen som inleds i februari nästa år.

IK Sirius gick upp i en 3-0-ledning i halvtid borta mot Strömsbergs IF efter mål av Moses Ogbu, Ian Sirelius och Charbel Georges. I matchens slutskede debutmålade Henry Offia för Blåsvart, och fastställde därmed slutresultatet till 4-0.

Dalkurd FF hamnade i underläge borta mot Karlbergs BK, men fick in ett sent kvitteringsmål signerat klubbkaptenen Peshraw Azizi, vilket tog matchen till förlängning. I den 94:e minuten blev sedan Alex De John segerskytt för Dalkurd då hans 2-1-mål hölls ända till den extra halvtimmen var över.

Trelleborgs FF lyckades inte bryta sin negativa trend trots division 2-motstånd i form av Hässlefolms IF. Joel Wedenell gav hemmalaget ledningen tidigt i matchen innan Albin Nilsson dök upp med en kvittering för TFF.

Wedenell gav återigen HIF ledningen med en kvart kvar att spela, men i den 90:e minuten dök Salif Camara Jönsson upp med ett kvitteringsmål efter Felix Hörbergs perfekta högerinlägg. Men i förlängningen blev Wedenell tremålsskytt, och den här gången lyckades Trelleborg inte hitta en kvittering utan missar gruppspelet i Svenska Cupen.