Nyheter

Chevron
Vecchia om storformen: ”Blivit bättre hela tiden”

Vecchia om storformen: ”Blivit bättre hela tiden”

Stefano Vecchia blev utsedd till Månadens spelare i Allsvenskan i augusti, en månad då han verkligen började hitta rätt framför mål.
– Jag hittade rätt i avsluningsmomenten, kom in i det mer och hittade tajmingen som behövs.

Stefano Vecchia var avgörande för IK Sirius i augusti när laget fortsatte att hänga med i toppen av Allsvenskan, och belönades med utmärkelsen Månadens spelare i serien. Mittfältaren, eller anfallaren beroende på hur man vill definiera positionen på planen, har hittills gjort nio mål och fem assist på 18 matcher i år. 

Grattis till utmärkelsen, Stefano! Hur känns det att ta emot den?

– Det är klart att det är kul, men det är väl inte det jag fokuserar på. Jag tycker att det är kul att folk uppskattar det jag gör, sedan är väl det viktigaste hur det går för laget.

Vad är det som har stämt så bra i augusti, och kanske hela säsongen, för dig?

– Jag tycker att mitt eget spel har varit ganska liknande under hela säsongen, egentligen. Det som blev bättre i augusti var att jag hittade rätt i avslutningsmomenten, kom in i det mer och hittade tajmingen som behövs. Så det har blivit bättre hela tiden. Sedan spelar vi bra fotboll också som gör det lättare för mig att avsluta målchanserna. 

Du och framför allt Yukiya Sugita verkar ha hittat varandra på planen?

– Han är en fin spelare, och man vill ju passa till bra spelare! Det har blivit så att vi har hittat bra ytor, där vi blir farliga och svårlästa. Jag försöker hitta honom och han försöker hitta mig.

Har det klickat för Sirius i år? Vad är det som gör att resultaten är så mycket bättre jämfört med ifjol?

– Det har skett en förändring på spelarsidan och lite allt möjligt, men även att vi har hittat ett spel som passar oss, och vi har byggt det därifrån. Enligt mig så har vi ett dynamiskt anfallspel med hög återerövring som har fungerat bra. Det har gjort det svårare för motståndare. Vi har spelare som har kunnat utnyttja att vi vinner bollen högt.

– Vi har jobbat på det här sedan i vintras, det är klart att det inte satt i februari men det har sakta men säkert kommit. Vi har kunnat jobba mycket på det. När säsongen drog igång var vi bra på det och dessutom väl förberedda, motståndarna kanske inte var med på det.

Det är inte så långt kvar av säsongen nu, hur ser det ut med målsättningar för laget?

– Vi har inte direkt någon ny målsättning, utan målet för Sirius är väl att hålla sig kvar. Sedan hoppas jag att vi kan göra något bättre, när vi ändå har tagit så pass många poäng som vi har. Så vi hoppas på något mer än att bara hålla oss kvar.

Som vinnare av Månadens spelare så får du 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri del av din klubb. Vad har du valt att göra med pengarna?

– Jag väljer att ge pengarna till ”Gränslös fotboll”. Klubben gör en fantastisk samhällsinsats med allt från nattfotboll till att anordna karriärdagar. Fotbollen når ut och påverkar många i samhället och Sirius engagemang gör verkligen skillnad i Uppsala med omnejd. Det vill jag vara med och stötta, säger Stefano Vecchia.

Foto: bildbyrån