Nyheter

Chevron
Victor Edvardsen till Djurgården

Victor Edvardsen till Djurgården

Djurgården har gjort klart med anfallaren Victor Edvardsen. 25-åringen ansluter från Degerfors IF där han gjorde 14 mål och fem assist i fjol.

Victor Edvardsen slutade tvåa i Allsvenskans skytteliga 2021 och var en bidragande orsak till att Degerfors klarade kontraktet. Nu lämnar han klubben för tabelltrean Djurgården.

– Jag hade kunnat gå utomlands om jag ville men det kändes inte rätt och det var klubbar som nog inte skulle passa mig. Sedan 2018, då jag spelade i division 2 i Karlstad, har jag tagit rätt steg hela tiden och gått på magkänslan. Det har jag gjort även denna gång och jag ser fram emot den här utmaningen och att få vara en del av den fotboll Djurgården spelar, den kommer att passa mig bra, säger Edvardsen till klubbens hemsida.

Bosse Andersson, Djurgårdens sportchef, är glad att Edvardsen kritat på ett kontrakt med klubben.

– Victor är en riktig järnkamin och vi är väldigt stolta och tacksamma över att han skrivit på för oss. Hans snabbhet och höga arbetskapacitet parat med ett utpräglat målsinne gör att han har alla förutsättningar att göra ett stort avtryck i Djurgården. Victor har dessutom varit väldigt dedikerad i sin vilja att komma till Djurgården och ser man till historiken han har ju verkligen utmärkt sig under sin tid i Degerfors. 14 mål och en andraplats i allsvenska skytteligan under 2021 och året innan dess gjorde han 16 mål i Superettan och bidrog till att ta dem tillbaka till Allsvenskan, säger han till dif.se.

FOTO: Bildbyrån