Allsvenska lag stormar mot kvartsfinal

Djurgården, AIK och IF Elfsborg gjorde processerna korta och tog övertygande segrar i sina respektive matcher. I Grupp F kryssade IK Sirius mot Trelleborgs FF vilket gör att de är tvingade att vinna mot Kalmar FF nästa helg i en direkt avgörande match.

Djurgården fick en flygande start på ett soligt Grimsta IP i matchen mot hemmalaget BP. Redan i den andra minuten kunde nyförvärvet Victor Edvarsen skjuta bollen i nät, anfallarens andra mål i den blårandiga dressen. Strax innan pausvilan drygades ledningen ut med både ett och två mål. Även i denna match hölls nollan intakt och slutresultatet stannade på 3-0.

Efter ett sent 1-0 mål av Brages Douglas Karlberg i matchen mot Halmstad har nu Djurgården ena foten i kvartsfinalen, inför sista matcherna i Grupp C som spelas nästa helg.

IK Sirius Christian Kouakous fina målform håller i sig även i 2022. Anfallaren stod för två mål i matchen mot Trelleborgs FF. Men Uppsalalaget lyckades inte haka på Kalmar FF i tabeltoppen då skåningarna kvitterade både en och två gånger. Bland annat gjorde Sirius-bekantingen Mohammed Saeid ett mål på straff.

Resultatet betyder att Kalmar FF rycker i Grupp F efter sin komfortabla 2-0 vinst borta mot IF Sylvia. Målen stod Axel Lindahl och Nahom Girmai för. Det väntas bli en spännande batalj nästkommande helg när det avgörs vem som avancerar i mötet mellan Kalmar FF och IK Sirius.

Nabil Bahoui och hans AIK fullständigt flög fram i matchinledningen i matchen mot Eskilsminne. Redan efter fem minuter hade Bahoui gjort två mål för gästerna från Solna och mer skulle det bli. I den 25:e minuten utökade irländaren Zachary Elbouzedi ledningen efter ett skott som styrdes via en motståndarspelare i mål. Det kongolesiska nyförvärvet Henry Meija satte punkt för matchen med ett snyggt mål i den 85:e minuten assisterad av Nabil Bahoui.

IF Elfsborg gjorde processen kort i sin match mot Skiljebo SK som vanligtvis spelar i Division 2. Efter första halvlek ledde Boråslaget med tre bollar och i andra halvlek gjorde man fem till. Västeråslaget gjorde ett symboliskt mål i slutminutrarna av den andra halvleken. Med slutresultatet 8-1 gör det att Elfsborg leder gruppen på målskillnad framför Degerfors IF.

Degerfors IF tog emot de Allsvenska nykomlingarna GIF Sundsvall på Stora Vallas B-plan. I första halvlek straffade Degerfors Giffarna bokstavligt talat genom att göra två mål på straff. Nikola Djurjic satte den första och Johan Bertilsson den andra. På övertid i andra halvlek lyckades norrlänningarna kvittera genom Jesper Carlström. I andra halvlek låg Sundsvall på för en kvittering, men istället kunde Degerfors nyförvärv Diego Campos utöka till 3-1 i den 55:e minuten. Det var Costaricanens tredje mål i Svenska Cupen för ”Degen”. I slutet på matchen skulle det även bli en tredje straff för hemmalaget. Den satte Bertilsson och hans mål blev även det sista för matchen som slutade 4-1.