Nyheter

Chevron
Freddie Brorsson: ”Tycker att vi inlett bra”

Freddie Brorsson: ”Tycker att vi inlett bra”

Trelleborgs FF:s anfallare Freddie Brorsson är tillfreds med vårsäsongen och hoppas att både han och laget har mer att ge efter uppehållet.
– Tidigare år i Superettan har vi kommit igång bättre senare under säsongen, vilket talar för oss, säger han.

Nykomlingen Trelleborgs FF parkerar på 13:e plats i tabellen när serien nu pausas under juni. Målskillnaden 10-16 vittnar om att det varit många jämna matcher för Allsvenskans sydligaste lag, något som 21-årige anfallaren Freddie Brorsson påtalar.

– Om man är nykomling och kommer trea i Superettan, så får man förvänta sig att man blir tippat i botten av tabellen. Jag tycker dock att vi inlett bra. Det är egentligen bara mot Häcken som vi inte alls var med. I alla andra matcher har vi fajtats in i sista minuten, berättar Brorsson i en intervju med fotbollskanalen.se.

Precis som under de senaste åren under tränaren Patrick Winqvists ledning har TFF efter en blygsam shittat fotfästet efter en handfull omgångar. Man avslutade vårsäsongen med tre segrar, kryss i en match och två förluster.

– Det stärker såklart att vi tog poäng borta mot Djurgården, vann borta mot Norrköping och tog poäng borta mot Sirius, så det är bra att ta poäng borta, samtidigt som vi vunnit ett par hemmamatcher. Det är klart att vi blir stärkta av det. Dessutom har vi tidigare år i Superettan kommit igång bättre senare under säsongen, vilket också talar för oss.

Freddie Brorsson, yngre bror till Malmö FF:s mittback Franz Brorsson, fick hela förra säsongen förstörd av en korsbandsskada men har i år fått starta tre seriematcher och göra fem inhopp. På de framträdandena har det blivit ett mål och en assist för den unge anfallaren, som även kan användas som yttermittfältare.

– Det är klart att man alltid har förhoppningar, men jag förväntade inte mig att få starta någon match före sommaruppehållet. Jag tänkte bara ta en match i taget och försökte inte stressa fram en startplats. Jag tänkte egentligen bara träna på för att bygga upp mig eftersom att jag inte var i full form när Allsvenskan drog igång, säger han.

– Jag ser väl främst att man tar en match i taget, jobbar hårt på träningarna och får man inte starta, så gäller det att göra det bra i U21. Förhoppningsvis får man chansen till slut och det har jag fått nu. Jag hoppas bara att jag får fortsatt förtroende och att jag fortsätter att prestera, säger Freddie Brorsson.