Malmö tog första EL-segern

Mål av Jo Inge Berget och Guillermo Molins gav Malmö FF en 2–1-seger mot FC Lugano i Europa Leagues gruppspel.

Mitt i den allsvenska guldstriden gjorde Malmö FF en avstickare till Europa Leagues gruppspel. Under torsdagen tog man sin första seger i grupp B då schweiziska FC Lugano besegrades med 2–1.

Jo Inge Berget tryckte säkert in 1–0 på straff tidigt i matchen efter att Eric Larsson gått omkull i straffområdet. 2–0 styrdes sedan in av Guillermo molins på Sören Rieks låga boll mot bortre stolpen i minut 32.

Lugano rivstartade den andra halvleken och fick in en snabb reducering när svenske Alexander Gerndt placerade in 2–1 i vänstra krysset, men Malmö lyckades sedan – med hjälp av målvakten Johan Dahlin – hålla undan resten av matchen och ta tre viktiga gruppspelspoäng.

I kvällens andra match i grupp B gick både Dynamo Kiev och FC Köpenhamn upp på fem poäng efter att ha spelat 1–1 mot varandra.