Tremålsseger för BK Häcken i derbyt

BK Häcken vann klart hemma mot IFK Göteborg. Samtidigt bortavann IFK Värnamo mot Hammarby – och Degerfors IF och Varbergs BoIS delade på poängen.

Hammarby – IFK Värnamo: 0–2
På Tele2 Arena tog Hammarby under måndagen emot IFK Värnamo – och efter en mållös första halvlek skulle publiken i den andra halvleken få bevittna två mål. Båda från gästande IFK Värnamo. Först var det Gustav Engvall som rullade in 0–1 i den 53:e minuten, och när Hammarby jagade en kvittering som mest avgjorde Albin Lohikangas i minut 79.

Degerfors IF – Varbergs BoIS: 1–1
Varbergs BoIS fick en drömstart i måndagens bortamatch mot Degerfors IF. Redan i den elfter minuten fick man in ledningsmålet via ett självmål. Den ledningen tog man också med sig in i pausvilan. När närmare 20 minuter av den andra halvleken avverkats kunde dock Degerfors få in en boll i nät – och man var tillbaka i ett likaläge. Målet, som också blev matchens sista, stod Elyas Bouzaiene för.

BK Häcken – IFK Göteborg: 4–1
Göteborgsderby stod på agendan på Bravida Arena under måndagskvällen. Regerande mästaren BK Häcken mot IFK Göteborg. Hemmalaget var laget som inledde bäst den här aftonen och efter dryga kvartens spel kunde Lars Olden Larsen sätta dit 1–0. Men IFK Göteborg kunde 20 minuter senare utjämna via Gustaf Norlin – och lagen gick till pausvila med ett likaresultat. I den andra halvleken kunde dock BK Häcken via två tidiga mål från Mikkel Rygaard och Benie Traoré gå upp i en 3–1-ledning. Det allra sista ordet fick Pontus Dahbo som satte spiken i kistan i form av ett 4–1-mål i den 87:e minuten.