Drömläge för flera lag inför avslutningen

Alla lag från Allsvenskan som tog sig in i Svenska Cupens gruppspel har fortfarande chansen att ta sig vidare till slutspel.

I grupp 5 kom både Falkenbergs FF och IFK Norrköping till den andra gruppspelsomgången med segrar i ryggen.

Falkenberg mötte Halmstads BK på hemmaplan och i slutet av den första halvleken drog Marcus Mathisen i FFF ner en HBK-spelare. Han fick syna sitt andra gula kort och det såg mörkt ut för hemmalaget i Hallandsderbyt. Men med 13 minuter kvar av matchen gjorde Edi Sylisufaj 1-0 och säkrade tre pinnar.

Det innebär att Falkenberg har bäst läge inför avslutningen i grupp 5 om en vecka. IFK Norrköping förlorade överraskande bortamötet med Tvååker efter ett sent segermål för hemmalaget. Nu måste IFK Norrköping besegra hallänningarna i den sista omgången för att ha en chans att ta sig till slutspel. Carl Björk gjorde Pekings mål i matchen.

AIK följde upp förra veckans oavgjorda resultat mot J-Södra med att besegra Örgryte IS på bortaplan. Ett självmål efter en dryg halvtimme blev matchens enda mål och gav Stockholmarna poängen som krävs för att ha chans på slutspel.

Men det krävs fortfarande en seger i sista matchen mot Kalmar FF om det ska bli slutspel för Gnaget. KFF körde över J-Södra fullständigt och ledde med 4-0 redan i halvtid. Isak Jansson och Nils Fröling med två mål var under de första 45 minuterna. I den andra fastställde Viktor Elm slutresultatet till 5-0.

I Karlskrona hade Malmö FF en tung start på eftermiddagen. En missad straff från Jo Inge Berget följdes upp av 1-0–mål från hemmalaget FK Karlskrona. Berget fick sedan lämna planen med en skada och precis innan paus gick också Pavle Vagic sönder och fick bytas ut.

I den andra halvleken kvitterade Guillermo Molins till 1-1 efter att MFF pressat på. Med tolv minuter kvar av matchen lyfte minuter sedan Jonas Knudsen in 2-1 på frispark och skåningarna fick med sig de tre poängen från Karlskrona. Med sina sex poäng leder man gruppen, men AFC Eskilstuna skuggar på sina fyra pinnar. De lagen möts i den sista gruppspelsomgången nästa söndag.

Alexander Kacaniklic gjorde tre poäng i Hammarbys cuppremiär mot Varbergs BoIS för en vecka sedan. Idag tog det bara två minuter innan han spelade fram Khalili som gjorde 1-0. Trots rivstarten hade Bajen svårt att hitta fina avslutslägen i den första halvleken. Men åt andra hållet hade BP lika svårt att komma till. Men från ingenstans lyckades man skrapa fram en straffspark. Straffen var stenhård, men gick i ribban och ut och Hammarby höll sin ledning till paus.

I den andra halvleken tryckte Kacaniklic in 2-0 från nära håll efter ett fint inspel från vänster av inhoppande Jean Carlos.

Varbergs BoIS har i teorin fortfarande en chans att ta sig vidare från samma grupp. I bortamötet med GIF Sundsvall på söndagen vann man med 4-1 efter två sena mål. Men ska man ta sig till slutspel måste man ta igen sju mål mot Hammarby. Varberg möter BP och Hammarby spelar mot GIF Sundsvall när gruppspelet avgörs nästa helg.