Nyförvärv bakom Häckens seger

Jasse Touminen har varit BK Häcken-spelare i drygt tre veckor. Idag presenterade han sig på allvar inför hemmapubliken när klubben träningsspelade mot Norrby IF. Den finska landslagsmannen gjorde två mål på 17 minuter när BK Häcken vann med 3-0.

En händelsefattig första halvlek på Bravida Arena slutade mållös innan BK Häcken visade gästande Norrby att det skiljer en division mellan lagen i den andra. Det finska nyförvärvet från Bate Borisov, Jasse Tuominen, blev inbytt i paus och nickade in ledningsmålet efter ett inlägg från Rasmus Lindgren efter 58 minuter. I den 63:e minuten gjorde han sitt andra när Ahmed Yasin friställde anfallaren med en djupledsboll.

3-0 kom på tilläggstid när ett annat nyförvärv, Tobias Carlsson, dunkade in sitt första mål i den gulsvarta tröjan med sin vänsterfot.

Helsingborgs IF spelade sin andra träningsmatch mot danskt motstånd och även den här gången blev det förlust. Lyngby blev för starka och vann med 3-2.

Förra årets tabellfyra AIK spelade oavgjort mot Superettanlaget Västerås SK.

Östersunds FK vann med 3-1 mot GIF Sundsvall, IK Sirius med 4-0 mot Gamla Upsala och IFK Norrköping besegrade norska Sarpsborg med 2-1 på bortaplan.

Dessutom besegrade allsvenska nykomlingen Varbergs BoIS GAIS med 2-0.