Självmål avgjorde toppmötet för MFF

Malmö FF vann toppmötet mot IF Elfsborg medan Djurgården går upp i serieledning efter 3–2 mot Degerfors IF. Samtidigt tog IFK Norrköping en ny seger och Örebro SK inkasserade tre blytunga poäng mot Östersunds FK.

IF Elfsborg – Malmö FF: 0–1
En jämn match i Borås gick mot en poäng var för topplagen IF Elfsborg och Malmö FF, men ett sent självmål av hemmalaget gör att MFF tar tre tunga poäng i guldstriden.

IK Sirius – IFK Norrköping: 2–4
Sirius tog ledningen hemma mot IFK Norrköping tack vare ett nytt drömmål av Moustafa Zeidan, men sedan handlade det mesta om gästerna som satte fyra raka kassar. Jonatan Levi slog tre fasta situationer som till slut ledde till mål: 1–1 skarvade Linus Wahlqvist in, 2–1 sköt Carl Björk in på frisparksretur och 3–1 kom från Björks smalben efter en ny skarv från Wahlqvist. Kristoffer Khazeni sprang sedan in med 4–1-målet innan Adam Ståhl tröstmålade på stopptid.

Djurgården – Degerfors IF: 3–2
Djurgården går upp i serieledning när halva omgång 20 är spelad. Under onsdagskvällen tog man ledningen med 2–0 hemma mot Degerfors tack vare mål av mittbacken Hjalmar Ekdal – som nätade för tredje matchen i rad – och Magnus Eriksson. Gästerna reste sig med både reducering och kvittering efter smarta avslut av Nikola Djurdjic, men kort efter 2–2-målet sköt Haris Radetinac in 3–2, vilket även blev slutresultatet.

Örebro SK – Östersunds FK: 2–0
Både Örebro och Östersund låg på nedflyttningsplats när domaren blåste igång mötet mellan lagen på Behrn Arena. Båda ligger kvar under kvalstrecket efter drygt 90 minuters fotboll, men ÖSK närmar sig både kvalplats och säker mark efter en blytung 2–0-seger. Matchen var länge mållös men i den 84:e minuten stötte Nordin Gerzic in det förlösande ledningsmålet för ÖSK från nära håll. Djupt in på stopptid kunde sedan Martin Broberg skjuta in 2–0 efter en snabbt slagen frispark.