Nyheter

Chevron
September månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

September månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

Vinnarna av september månads utmärkelser i Allsvenskan skänker sina vinstpengar till parasport och på fysisk aktivitet för barn.
– Det blir extra viktigt nu efter pandemin när många kanske tappat vanan att idrotta, säger Djurgårdens Hjalmar Ekdal.

Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor till varje vinnare av Månadens spelare och tränare, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Så här såg det ut i september.

Djurgårdens försvarare Hjalmar Ekdal blev Månadens spelare i Allsvenskan i september. Hjalmar skänker precis som de andra vinnarna från Djurgården 2021 pengarna till klubbens arbete med Skol IF. 

– Djurgårdens satsning på fysisk aktivitet är jätteviktig. DIF:s Skol IF arbetar i skolan där alla barn är och har möjlighet att vara med. Det blir extra viktigt nu efter pandemin när många kanske tappat vanan att idrotta, säger han.

IMG_3920-1024x768

Henrik Rydström blev i september Månadens tränare för andra gången i Allsvenskan. I maj månad skänkte Rydström pengarna till Kalmar FF med hjärtat som jobbar för att barn och ungdomar ska få en bra start i livet. I september går pengarna till klubbens arbete med parasport.

– Kalmar FF:s Parasportlag är för mig kärnan i varför jag älskar fotboll. Det är fantastiskt att se med vilken stolthet de bär vårt emblem varje gång de tar på sig matchtröjan. Det är deras genuina glädje för fotbollen i stort som vi hämtar inspiration ifrån i vårt dagliga arbete i föreningen. De får oss att inte glömma varför vi håller på med fotboll. Därför är det med stor glädje som jag kommer skänka prispengarna till Kalmar FF:s Parasportlag och deras verksamhet.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens Spelare och Tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Vinnare i Allsvenskan 2021:
Månandes tränare:
April: Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf, Djurgårdens IF
Maj: Henrik Rydström, Kalmar FF
Juli: Per-Mathias Högmo, BK Häcken
Augusti: Bartosz Grzelak, AIK
September: Henrik Rydström, Kalmar FF

Månadens spelare:
April: Aslak Fonn Witry, Djurgårdens IF
Maj: Victor Edvardsen, Degerfors IF
Juli: Magnus Eriksson, Djurgårdens IF
Augusti: Alexander Milosevic, AIK
September: Hjalmar Ekdal, Djurgårdens IF