Nyheter

Chevron
Uwe Rösler ny tränare i Malmö

Uwe Rösler ny tränare i Malmö

Malmö FF har gjort klart med tyske Uwe Rösler som ny huvudtränare efter att samarbetet med Magnus Pehrsson avslutats.
– Malmö är en bra fotbollsstad och MFF har en enorm potential, säger Rösler.

Sportchefen Daniel Andersson ledde Malmö FF i tre matcher som tränare efter att klubbens samarbete med Magnus Pehrsson, som toklubben till SM-guld förra säsongen, avslutats under våren. 

Nu är det klart att Uwe Rösler, senast i engelska Fleetwood Town, tar över som ny tränare i MFF.

– Uwe Rösler är en stark och inspirerande person som vet vad han vill och kan förmedla det. Utifrån erfarenheterna från tidigare klubbar har han förmågan att relativt snabbt påverka resultaten i en ny klubb i positiv riktning, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till klubbens webbsida.

Efter en lång spelarkarriär har Rösler haft flera tränaruppdrag i Norge och England. Nu ser han fram emot att för första gången leda ett lag i Sverige.

– Att få möjligheten att träna en klubb med en så rik historia gör mig naturligtvis stolt. Malmö är en bra fotbollsstad och MFF har en enorm potential. Jag hoppas på att kunna bidra till flera nya titlar, säger Rösler.

– Här är man vana vid att vinna men av någon anledning är man på en tiondeplats i ligan. Det är det vi utgår ifrån. Nu ska vi utvärdera läget och börja göra saker bättre med det kortsiktiga målet att vinna så många matcher som möjligt och klättra i tabellen.

Uwe Röslers kontrakt med Malmö sträcker sig till och med säsongen 2020.