Nyheter

Chevron
Pa Dibba ger pengar till Barndiabetesfonden

Pa Dibba ger pengar till Barndiabetesfonden

Månadens spelare i Allsvenskan i maj, Hammarbys Pa Dibba, väljer att skänka sina 10 000 kronor i vinstpengar från Svenska Spel till Barndiabetesfonden.
– Jag väljer att skänka prissumman till Barndiabetesfonden som Hammarby nyligen startat ett samarbete med, säger Pa Dibba.

Hammarbys samarbete med Barndiabetesfonden presenterades för någon vecka sedan som ett naturligt ställningstagande för Hammarby Fotboll, eftersom barn och unga är vår framtid.

– Det är med stor glädje och stolthet Barndiabetesfonden nu har tecknat samarbetsavtal med Hammarby Fotboll! Det är naturligtvis oerhört mycket värt för Barndiabetesfonden att kunna samarbeta med ett så starkt varumärke som Hammarby Fotboll, och tack vare Barndiabetesfondens Lokalförening Stockholm har vi ju också möjlighet att bidra med ett direkt och personligt engagemang. Vi ser fram emot ett långt och givande partnerskap, sa Bertil Perttu – kanslichef på Barndiabetesfonden i samband med Hammarbys offentliggörande.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores sändningar från Allsvenskan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Vinnare 2018: 
April: Jiloan Hamad, Hammarby
Maj: Pa Dibba, Hammarby