Wikheim derbyhjälte för Djurgården

Gustav Wikheim satte matchens enda mål när Djurgården vann derbyt tillika toppmötet mot Hammarby på Tele2 Arena.

Djurgården – Hammarby: 1–0
Djurgården och Hammarby stod på på 21 poäng i tabellen inför söndagens derby på Tele2 Arena. En chans att rycka i toppen av tabellen stod på spel, och det var Djurgården som fick jubla i sommarsolen. Efter en mållös första halvlek kunde Gustav Wikheim slå in 1–0 i öppet läge efter Emmanuel Bandas vrickade framspelning. Bajen hade bland annat två nickar i ribban när man jagade kvittering, men kom inte närmare än så idag.

Varbergs BoIS – IFK Värnamo: 3–0
Varberg klättrar förbi Värnamo i den allsvenska tabellen efter att man hemmabesegrat nykomlingen på Varberg Energi Arena. Oliver Alfonsi petade in 1–0 i en rörig situation efter hörna i den 27:e minuten, och efter halvtid fortsatte det att rulla på för BoIS. Robin Simovic nickskarvade in ett djupt inlägg i den 53:e minuten, och i slutminuterna kunde Eliton Junior stöta in Albin Winbos låga inlägg fram till slutresultatet 3–0.

BK Häcken – IF Elfsborg: 1–1
Toppmötet mellan Häcken och Elfsborg startade i en rasande fart med anfall åt båda hållen, och efter 23 minuters spel kunde Simon Olsson iskallt lägga in 1–0 för gästerna på Bravida Arena. En knapp kvart senare var det kvitterat då Alexander Jeremejeff nätade för åttonde matchen i rad för Häcken, en bedrift som inte sett motstycke i Allsvenskan sedan 1960-talet.

IFK Norrköping – IK Sirius: 0–1
Sirius tar med sig alla tre poäng hem till Uppsala efter att ha nollat IFK Norrköping på Platinumcars Arena. Yukiya Sugita dundrade in matchens enda mål på volley i den 57:e minuten, och Blåsvart går därmed om Peking i tabellen och upp på tionde plats.