Nyheter

Chevron
AIK-duo i landslaget – Olsson uppkallad

AIK-duo i landslaget – Olsson uppkallad

Kristoffer Olsson och Sebastian Larsson finns med den senaste svenska landslagstruppen.
– Kristoffer Olsson har gjort en väldigt stark säsong i AIK, har varit med på vinterturnén innan och är lite bekant med hut vi spelar, kommenterar förbundskapten Janne Andersson.

AIK:s Sebastian Larsson var den enda spelaren från Allsvenskan i den landslagstrupp som inledde Nations League-spelet i september. Nu får han sällskap i Blågult av Kristoffer Olsson, mittfältskollega i klubblaget.

Olsson har tidigare varit med på landslagets januariturné men är nu för första gången uppkallad i tävlingssammanhang.

– Kristoffer Olsson har gjort en väldigt stark säsong i AIK, har varit med på vinterturnén innan och är lite bekant med hut vi spelar, förklarar förbundskaptenen Janne Andersson på svenskfotboll.se.

Olsson har varit en viktig kugge på mittfältet i suveräna serieledarna AIK och bland annat bidragit med fyra mål och fyra assist på 24 allsvenska starter i år.

– En spelare som har gjort det väldigt bra i vårt U21-landslag tidigare och det är på något sätt logiskt att vi tar med honom här nu och så får vi titta på honom också. Det ska bli spännande, säger Andersson om Olsson.

Under det kommande landslagsuppehållet ställs Sverige först mot Ryssland i Nations League 11/10 och sedan mot Slovakien i en träningsmatch 16/10.

Läs om hela truppen här.