AIK utslaget efter dramatisk avslutning

Det blev en blytung avslutning av Champions League-kvalet för AIK. NK Maribor avgjorde med tre minuter kvar av förlängningen och går därmed vidare på bortamål efter 4-4-totalt.

AIK vann matchen men förlorade dubbelmötet mot NK Maribor i kvalet till Champions League.

Per Karlsson gav AIK en drömstart när han nickade in ledningsmålet i inledningen av matchen. Maribor kvitterade strax efter paus innan Sebastian Larsson prickade in en frispark efter dryga timmens spel.

2–1 stod sig över 90 minuter vilket innebar förlängning. Där gav Tarik Elyounoussi AIK ledningen på nytt i dubbelmötet och Solna-laget såg länge ut att gå vidare.

Men med tre minuter kvar nickade Alexandru Cretu in 3–2 (4–4 totalt) – ett mål som innebär att AIK får inrikta sig på fortsatt kvalspel till Europa League istället.

För NK Maribor väntar Rosenborg i nästa runda av Champions League-kvalet.