Nyheter

Chevron
Bengtsson inför Besiktas: ”Jag är supertaggad”

Bengtsson inför Besiktas: ”Jag är supertaggad”

Rasmus Bengtsson är tillgänglig för spel när Malmö FF gästar Besiktas i den avgörande Europa League-gruppspelsmatchen på torsdag.
– Jag är supertaggad och jag hoppas att hela laget känner samma sak, säger mittbacken.

Malmö FF behöver en seger borta mot turkiska Besiktas i den sista matchen i Europa Leagues gruppspel för att avancera till turneringens sextondelsfinal.

Under onsdagen finns tveksamheter kring rutinerade Behrang Safaris medverkan i backlinjen. Däremot rätar Rasmus Bengtsson ut frågetecken kring sin egen medverkan.

– Jag mår bra nu, jag känner mig pigg. Jag har varit lite småhängig och snorig och så, men nu känns det bra. Ingen feber eller någonting, så jag känner mig stark, säger Bengtsson till Expressen.

– Jag har tränat på bra de senate veckorna och har spelat de träningsmatcher vi har haft. Jag tror att jag har gott om besin i tanken.

Det är vinna eller försvinna i Istanbul som gäller för MFF, som hittills har en seger, tre kryss och en förlust i gruppspelet. 

– Det ska bli jättekul, det är en rolig match och en häftig upplevelse. Jag är supertaggad och jag hoppas att hela laget känner samma sak, säger Bengtsson om utmaningen.

Malmös enda seger hittills kom just hemma mot Besiktas då man tog en 2-0-seger på Stadion. Men meriterade Bengtsson tror på ett tuffare motstånd på bortaplan.

– För vår del så var hemmamatchen en väldigt bra match, Sedan vet jag att Besiktas kommer vara mycket bättre på sin hemmaplan. Det krävs att vi gör en liknande insats, och så klart så behövs det lite tur också.

– Men vi ska våga spela det spelet vi är bra på, visa ett gott självförtroende på planen – inte bli stressade över situationen utan se fram emot det, och ha lite känslan att vi inte har något att förlora, säger Rasmus Bengtsson.

Malmö FF:s bortamatch mot Besiktas spelas imorgon torsdag med avspark kl. 18.55. Samtidigt spelar även Genk mot Sarpsborg i samma grupp.