Nyheter

Chevron
De kan bli Månadens spelare i maj

De kan bli Månadens spelare i maj

Den andra månaden av 2019 års ligaspel är snart färdigspelad. Här är kandidaterna som kan bli Månadens spelare i Allsvenskan i maj.

I Allsvenskan har juryn utsett AIK:s Tarik Elyounoussi, Hammarbys Muamer Tankovic och IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr till finalister i omröstningen.

Tarik Elyounoussis insatser i maj innehöll bland annat två mål i tre matcher i rad när AIK klättrade upp mot toppen av tabellen.

Även Hammarby har gjort en resa uppåt i tabellen, bland annat tack vare Muamer Tankovics mål från en kreativ mittfältsposition.

IFK Göteborg är obesegrade i maj och framåt har Patrik Karlsson Lagemyr varit viktig som länk mellan mittfält och anfall i ett omställningsstarkt Blåvitt.

De tre spelare som presenteras som finalister är de tre spelare som fått flest poäng av jurygrupperna. Vinnaren är den spelare som fått allra flest röster och dessa presenteras i C Mores och Svensk Elitfotbolls kanaler under helgen.

Vinnaren får förutom priset också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygruppen:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall