Djurgården säkrade andraplatsen efter sent avgörande

IF Elfsborg vann klart hemma mot Helsingborgs IF. Samtidigt avgjorde Djurgården sent i mötet med IFK Norrköping – och säkrade därmed andraplatsen i Allsvenskan

IF Elfsborg – Helsingborgs IF: 3–0
På Borås Arena tog IF Elfsborg emot nedflyttningsklara Helsingborgs IF under måndagskvällen. Där skulle hemmalaget efter en chansrik första halvlek ta ledningen kort innan pausvilan. Alexander Bernhardsson gjorde målet efter inspel från Johan Larsson. I mitten av den andra halvleken kunde samme Bernhardsson skjuta in 2–0 – innan inbytte Ahmed Qasem fastställde slutresultatet till 3–0 i den 77:e minuten.

IFK Norrköping – Djurgården: 0–1
I Norrköping och på Platinumcars Arena såg IFK Norrköping och Djurgården ut att spela 0–0 mot varandra. Men i den sjunde tilläggsminuten sköt Haris Radetinac in segermålet på volley från straffområdeslinjen. Segermålet innebar inte bara tre poäng för Djurgården – utan även en säkrad andraplats i Allsvenskan 2022.