Drömmål av Ali när MFF vände i Värnamo

Taha Ali stod för en sensationell soloprestation fram till 1–1 när Malmö FF vände underläge till seger borta mot IFK Värnamo.

IFK Värnamo – Malmö FF: 1–3
Gustav Engvall gav IFK Värnamo en drömstart hemma mot Malmö FF då han dribblade sig förbi två bortaspelare innan han skickade in 1–0 i bortre krysset. Det var inte slut på spektakulära mål på Finnvedsvallen, utan i den 35:e minuten tog Taha Ali bollen ute på vänsterkanten, sprang ned mot hörnflaggan, ryckte sig förbi en försvarare, fortsatte att runda backar i straffområdet innan han skickade upp 1–1 i nättaket. Alis 2–1-mål var även det en ögonbrynshöjare, då Johan Dahlins långa utspark missbedömdes av en utrusande Jonathan Rasheed i IFK-kassen vilket bäddade för Ali att springa in med bollen i öppet mål. Sebastian Nanasi satte sedan spiken i kistan med ett stenhårt skott i slutminuterna.

Kalmar FF – Degerfors IF: 2–1
Hemmalaget rivstartade på Guldfågeln Arena. Med sina två första skott i matchen gjorde Kalmar FF 1–0 och 2–0 efter 14 minuters spel. Nahom Girmai Netabay placerade in ettan lågt i högra hörnet, och Deniz Hümmet vände upp och vände borta Degerfors-försvarare innan han prickade in tvåan lågt till vänster. Diego Campos reducerade för gästerna, men det skulle inte bli mer än ett tröstmål idag.

Varbergs BoIS – Halmstads BK: 1–2
Hallandsderbyt på Påskbergsvallen var länge mållöst, men i den 82:a minuten kunde Viktor Granath ge gästande Halmstad ledningen på straff. Nu återstod bara att hålla tätt sista tio, men Oliver Alfonsi klippte in en kvittering i den 89:e minuten och Varberg vittrade en slutforcering för tre pinnar. Men istället small det åt andra hållet direkt. Inte ens en halvminut senare kunde HBK återta ledningen genom ett självmål. Några fler sena vändor skulle det inte bli, utan Halmstad gick segrande ur derbyt.